Markov Blog

Policija brutalno pretukla mladića

marebj | 27 Maj, 2007 13:38

Mreža odbora za ljudska prava Kris preuzela slučaj mladića iz Kuršumlije kog su nedavno četiri policajca brutalno pretukla. Pomenuti policajci su u kasnim večernjim satima zaustavili grupu mladića u centru Kuršumlije radi legitimisanja. Pošto su ustanovili da Nenad Milosavljević nema ličnu kartu, umesto da ga privedu i utvrde njegov identitet u policijskoj stanici, policajci su ga odvezli policijskim vozilom nekoliko kilometara van grada i brutalno ga pretukli.
''Uhvatili su me ispod ruke i ubacili u vozilo. Rukama sam zaštitio glavu, a onda su rekli da je to napad na službeno lice i da ću za to ići u zatvor. Rekli su mi da će me naučiti pameti, a zatim počeli da me udaraju. Izvukli su me napolje, a jedan od njih je rekao da mi stave lisice. Stavili su mi lisice i gurnuli u blato, zatim me svi šutirali. Ubacili su me u gepek i tu sam izgubio svest od straha i bolova", rekao je Milosavljević.

Ovo je deo vesti sa B92!

Link na celu vest

 

Ovakve stvari su se dešavale i dešavaće se dok god mi budemo trpeli i mislili da se nama baš to neće dogoditi. Ponašanje policije se od vremena Miloševića uopšte nije promenilo, čak je sada i gore. Hapse i maltretiraju ljude za najmanje gluposti dok se bande huligana i narkodilera osećaju kao kod kuće jer ih niko ne ometa. 

Čuo sam da u Engleskoj postoje kamere u policijskim stanicama, tačnije u prostorijama gde se preslušavaju privedeni. To bi trebalo uvesti i ovde. Mislim da je ovo veliki problem i da bi svi trebali da se uključimo u borbu protiv ovakvog terora. 

Komentari

Re: Policija brutalno pretukla mladića

Pandur | 27/05/2007, 14:59

Sinak, gotov si, samo da te ndajem koji si!!! :D

Re: Policija brutalno pretukla mladića

mare_bj | 27/05/2007, 15:27

Nisam ja čiko! Neko mi je instalirao trojanac na komp!

Re: Policija brutalno pretukla mladića

Policajac | 27/05/2007, 15:31

Jel ti to od mene pravis konja, trojanskog, a?!

Re: Policija brutalno pretukla mladića

dmc | 27/05/2007, 16:57

PA slusaj... Ovo mi vise nije nikakva vest. :)) vest bi mi bila ono da je neko priveden , saslusan i pusten uz izvinjenje za cimanje ... nazalost ovo ce jos dugo biti realnost Srbije.. jer kao sto si i sam rekao .. sam kada se u policiji nije nesto drasticno promenio... a i dalje su kriterijumi preslabi za moci iza kojih se skivaju nacelni cuvari zakona (cast izuzecima)... Skoro je i u mom gradu bio slican slucaj... ali ono jurili su lika 2 sata sto je malo jace pustio muziku u kolima... i kada su ga uhvatili bili ga ono 3sata.. zamalo mu kicmu nisu slomili (bukvalno) .. uzas!!>.....

Re: Policija brutalno pretukla mladića

Goca, zaboravi:) | 27/05/2007, 19:45

Po našim zakonima u BiH građani nisu dužni, ni obavezni da nose lične karte...
Pa neka pandur nađe načina da provjeri identitet osobe kako god zna.. njegov problem!
A da ne pominjem koliko policajaca je ostalo bez posla zbog toga što su bili nepristojni ili ne daj Bože udarili nekoga...
..
A do nedavno i kod nas je bilo isto ovako kao što piše u tvom postu...
Bez represivnih mjera izgleda ne umijemo da funcionišemo...
Bez posla ili servis građana...u pravom smislu!

Re: Policija brutalno pretukla mladića

bubi | 27/05/2007, 21:18

Ova prica mi je, na zalost, tako poznata i sigurna sam da ni po kom zakonu nemaju pravo na takve mere ma koji razlog da je u pitanju ali sam isto tako sigurna da i oni podlezu zakonima koje SPROVODE...... pored toga ni sudstvo se ne pretrze u resavanju ovakvih slucajeva. Tuzna realnost je DA KADIJA TE TUZI, KADIJA TI SUDI.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb