Markov Blog

Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

marebj | 04 Maj, 2007 12:42

Grupa srpskih ekstremno desnih organizacija, koja sebe naziva Ujedinjeni patrioti i Ujedinjeni srpski nacionalisti, najavila je da će na dan okupljanja zagovornika ukidanja zabrane konzumiranja marihuane organizovati kontraskup i fizički se obračunati s neistomišljenicima.

Otvoreni poziv na nasilje potpisali su Srpski otadžbinski pokret Obraz, Nacionalni stroj, Krv i čast, Konačni obračun, Garda cara Lazara i Srpski sabor Dveri.

Da je vest napumpana i da ekstremnih desničara nema koliko se i priča dokazuje sledeći demanti sa sajta pokreta "Srpski sabor Dveri"  - www.dverisrpske.com

Što se tiče mene legalizaciju marihuane podržavam iz sledećih razloga:

  • legalizacijom marihuane ista će biti dostupna samo punoletnim licima što sada nije slučaj
  • trenutno je kvalitet marihuane veoma loš, na ulici se prodaje svakakvo đubre često prskano vrlo toksičnim i kancerogenim supstancama
  • uživaoci marihuane neće morati više da ulaze u kriminalne krugove

... ...

 

Komentari

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

VavilonskaRibica | 04/05/2007, 17:52

Jao, pa meni se to nikako ne dopada. Ko garantuje da ce marihuanu konzumirati samo punoletna lica? To je slucaj i sa cigaretama, koje klinci "gutaju" jos u skolskim klupama. Nikako nisam za legalizaciju. Mislim samo da bi se mali narkomani pravdali time da je marihuana zakonom dozvoljena, i polako prerastali u velike narkomane. Lako je klince navuci na nesto sto je zabranjeno, a tek kad nije, a super je... Gde ce onda oni zavrsiti?

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

mare_bj | 04/05/2007, 18:32

Pazi! Nisam ni ja promoter marihuane ali samo realno gledam na celu stvar.
Ko garantuje sada, kada je marihuana ilegalna, da je konzumiraju samo punoletna lica?! Da neće možda diler da traži klincu ličnu kartu kada dođe kod njeda da "završi vutru"? Pre će se to desiti u sistemu gde je marihuana dekriminalizovana.

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

dmc | 04/05/2007, 20:12

Ja sam za laglizaciju iz bar iz 10 razloga... posto i jos jedno 10 teorija zavera o marihuani.. kao prvo postoji tip marihuane koji se koristi u industrijske svhre (hemp) od koje se mnogo lakse i ekologicnije pravi papi, i razni materijali. brzo raste (brze od korova kazu).. Takodje se koristi za ishranu i pravljenje nekih vrsta ulja.. takodje se moze koristiti za izradu biogoriva.. na nekim mestima u kanadi i novom zelandu se nalaze plantaze ove vrste marihuane. Sto se tice obicne marihuane.. postoji milion istrazivanja o tome kako je ta biljka zdrava za konzumiranje...Teorija zavere u ovom slucaju ima smisla. naciniti je ilegalnom da bi korporacije mogle da prodaje smevce a elita dobila profit i kontrolu nad crnim trzistem a sa druge strane je trivijalizovati kao neka VUTRA koju klinci puse da bi se uduvali... uzas.. ... POZDRAV

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

VavilonskaRibica | 04/05/2007, 20:56

Ma sta god oni da urade, ja nikako ne mogu da shvatim kako neko moze da se upusti u konzumiranje doticne travulje, kad SVI bruje o tome kako je to lose, stetno za zdravlje, za koncentraciju, psihofizicke sposobnosti, itd. U redu je probati, ako te bas zanima kako je to, ali navuci se... Sam sebi pljunes u lice na taj nacin... I don't know, ali imam neki stav da se toga treba kloniti...bez obzira na "lose stanje u porodici", na "lose materijalne mogucnosti" (a imas para za vutru, mamlaze jedan!), "lose drustvo" (jesi li svoj covek, il' nisi?) i na sva ostala "opravdanja" za uzimanje marihuane i ostalih "lakih" i teskih droga. Ali dobro, nije tema sad to, nego legalizacija... Ne bih je legalizovala, nego bih po'vatala sve dilere i krimose koji se vrzmaju okolo i nahuskavaju decu na te stvari... A to je utopija, znam i sama... Ma ne znam sta raditi...

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

mare_bj | 05/05/2007, 00:56

Pa i ja bi pohapsio sve dilere i krimose, i takođe istrgao decu iz njihovih kandži.
Punoletna osoba koja povremeno konzumira marihuanu ili alkohol ne radi ništa loše ni sebi ni društvu u kojem živi. Pogrešno je takvu osobu kriminalizovati i stavljati u koš sa raznim destruktivnim pojavama (lopovi, siledžije, ubice ...).

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

dmc | 05/05/2007, 02:29

Upravo tako... ma zivotna cinjenica je sledceca.. "sta god covek dotakne, on to zloupotrebi :)) Tuzno ali istinito :)

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

VavilonskaRibica | 05/05/2007, 12:43

Nije uvek tako, ali ako vec ima situacija kada je to ocigledno, onda ne treba davati "blagoslov" od strane zakona.... Jos malo ce biti: zakon dozvoljava ubistvo, to je legalizovano...ajde onda da koknemo nekog lika, onako...to je cool, lep osecaj...sto da ne? Mis'im stvarno...

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

mare_bj | 05/05/2007, 13:10

VavilonskaRibice nemoj sad i ti da karikiraš! Zašto porediš one koje povremeno zapale džoint ili popiju pivo i UBICE ?! I ne legalizuje se marihuana zato što je cool već zato što za legalizaciu ima bezbroj objektivnih razloga, između ostalog i suzbijanje kriminala.

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

VavilonskaRibica | 05/05/2007, 14:31

Pa kako smo krenuli, i do ubica cemo stici... Samo polako... Imaju i oni strpljenja... Da, ako se kriminal legalizuje, vise se ne zove tako. Sta je onda to? Lepo upakovani kriminal, koji, pod okriljem legalizacije ima pravo da se siri dokle god hoce... Ja i nerkomane trpam u kos sa kriminalcima, jer samo konzumiranje bilo kakve droge povlaci sa sobom i niz drugih mutnih radnji (kradju, tuce...)...

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

bubi | 05/05/2007, 18:39

Fasisti koje pominjes koji se kriju iza casti, junastva, otadzbine, istorijskih licnosti... a u ratovima profitiraju i samo ih incidenti i haos izbacuju u prvi plan ne bi trebalo da moralisu.
Po meni su oni veca opasnost nego marihuana a legalni su. I previse secera moze da predstavlja atak na organizam ali nemojmo preterivati ne treba hapsiti proizvodjace secerne repe:))....tako da umereno konzumiranje marihuane ne treba da bude ilegalno a svako od nas ima "slobodnu volju" (kako to dmc cesto istice) pa neka odluci dokle ce da ide.

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

mare_bj | 05/05/2007, 18:41

@bubi:
To i ja kažem.

@VavilonskaRibica :
Skrećeš sa teme i izvlačiš stvari iz konteksta! Pročitaj malo bolje to što si napisala i razmisli!

Re: Klerofašisti protiv legalizacije marihuane

VavilonskaRibica | 06/05/2007, 15:26

Ma sad... Nisam ja rekla da je strašno probati. Ali da je ta rasprostranjena mreža ok- nikad se neću složiti s tim. Probaj, zadovolji radoznalost i dalje se kloni toga. To je ono što ja mislim. A to da li će neko umeti da se zaustavi na marihuani koja je LEGALNA, a da je pritom klinac, balavac sa svojih 13-14 godina, da poprima svakojake uticaje sa strane, da će mu neko reći "Daj, ajde, ne budi šuuuupak!"....ne bih rekla. OK je da to probaju formirane ličnosti, koje umeju da se kontrolišu. Ali legalizacija ne garantuje nedostupnost droge licima mladjim od 18 (još ako može da se kaže da su i sa 18 sposobni da se obuzdaju...)

e ovako...

ortakvelja | 02/10/2008, 21:26

Moje misljenje je da bi legalizacijom marihuane drzava mnogo profitirala, jel bi po zakonu samo ona mogla da diluje i ne bi bilo vishe narko kriminala na ulici.
Postojali bi kofi sopovi gde bi punoletne osobe mogle da kupuju marihuanu... sto naravno ne iskljucuje da maloletna osoba ne moze dati nekom da kupi za njega, ali i za to postoji zakon.
Maloletna osoba po zakonu u srbiji da ne bi bila krivicno gonjena mora da ide na vaspitno popravni test. Znaci 6 meseci ide na testiranje i ako sve testove prodje str8 ne biva gonjen od strane organa, u suprotnom popravni dom. (pa ti sad duvaj!:))
Dok je kod punoletnih osoba za sada 3 godine zatvora ili novcana kazna... (plati pa se klati)

Sad mene ovako iskreno interesuje...
Da li zelite da smanjite narkomaniju u srbiji i poboljsate privredu (legalizacija) ili cete i da razvijate kriminal i radite na mortalitetu ... ???

Samo, ni ja nisam u potpunosti za legalizaciju, ali sam za male izmene u zakonu...
Da ja mogu opusteno smekerski da proizvodim i konzumiram(javno ili ne, nebitno je), ali da ne pustam u promet, nego da za to postoji drzavni kofi sop kako drzava ne bi gubila na porezu.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb